3 Organisatie & Logistiek

Modernisering

Deze studierichting stemt overeen met de “oude” studierichting “bso Office & Retail”.

Beschrijving leerlingenprofiel

We vinden hier leerlingen terug met een duidelijke interesse in toegepaste bedrijfscommunicatie die bereid zijn om mensen te ontvangen en verkoopgesprekken te voeren. Ze voeren administratieve taken uit met de verwachte nauwkeurigheid en efficiëntie, tonen interesse in softwaretoepassingen en reageren flexibel op diverse opdrachten. Maar we vinden ook leerlingen die interesse hebben in uitvoerende taken binnen de logistieke sector zoals de ontvangst en opslag van goederen. Hierbij leren ze werken met interne transportmiddelen zoals een steekwagen.

Korte inhoud studierichting

Organisatie en logistiek is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit van het domein Economie en organisatie. De leerlingen maken kennis met mogelijke toekomstige beroepenvelden binnen verkoop, administratie en logistiek. De focus ligt daarbij op communicatieve vaardigheden (in functie van onthaal en verkoop), administratieve vaardigheden (in functie van onthaal) en uitvoerende taken (binnen logistiek).

Wat hierna

Wat na de tweede graad?

De studierichting is inhoudelijk verwant met de volgende studierichtingen in de 3de graad, arbeidsfinaliteit:

  • Logistiek

  • Onthaal, organisatie en sales (aangeboden bij Gito Tervuren vanaf het schooljaar 2023-2024)

Wat na de derde graad Onthaal, organisatie en sales?

Studeer je af in deze richting dan ben je klaar voor de arbeidsmarkt en kan je aan de slag als o.a. winkelverkoper of administratief medewerker onthaal.