2B Economie & Organisatie - STEM-technieken

Beschrijving leerlingenprofiel

Heb je op het einde van vorig schooljaar je A-attest behaald in het eerste leerjaar B? Dan staat de deur van het tweede jaar B wagenwijd voor jou open.

Korte inhoud studierichting

In de 1ste graad gaat een groot deel van de 32 lesuren naar de basisvorming. In 2B gaat het om 20 u. Je krijgt een brede vorming via uiteenlopende vakken of projecten. De meeste vakken van het 1ste jaar komen ook aan bod in het 2de jaar. Als je nog geen Engels kreeg in het 1ste jaar, start je ermee in het 2de jaar.

Naast de basisvorming is er 2 u differentiatie. Je krijgt extra ondersteuning als dat nodig is en bijkomende uitdagingen indien mogelijk.

In het 2de jaar kies je nog geen studierichting maar een basisoptie. Via de vakken van de basisoptie maak je kennis met een studiedomein. In 2B gaat het om 10 u basisoptie per week. De leerlingen van twee B kunnen kiezen tussen de combinatie van 2 basisopties, elk van 5 u per week.

In de studierichting Economie & organisatie – Stem-technieken (2B2) maak je kennis met wat er zich in de sectoren administratie, retail en logistiek afspeelt. Je komt daarnaast ook in aanraking met de wondere wereld van de elektriciteit.

Wat hierna?

Afhankelijk van je interesses en je sterktes, kan je in het 3de jaar doorstromen naar de finaliteit arbeidsmarkt Elektriciteit of Organisatie & Logistiek.