2 STEM-technieken

Beschrijving leerlingenprofiel

Heb je op het einde van vorig schooljaar je A-attest behaald in het eerste leerjaar A? Dan staat de deur van het tweede jaar A wagenwijd voor jou open.

Korte inhoud studierichting

In het tweede jaar van de eerste graad blijven we de nadruk leggen op het uitbreiden van je algemene kennis. Op basis van je sterktes en je interesses kies je een van de drie basisopties: Economie & Organisatie, Maatschappij & Welzijn of STEM-technieken. In de vakken van de basisopties proef je van een bepaald studiedomein. Als je geboeid bent door de wereld van techniek en de technische evolutie volgt, dan is de basisoptie STEM-technieken misschien wel iets voor jou.

Deze basisopties geven jou de kans om te ontdekken waar je sterktes en interesses liggen. Voel je je thuis in het gekozen studiedomein? Dan kan je deze richting verder zetten in het derde jaar. Als je tot de conclusie komt dat het gekozen studiedomein niet echt iets voor jou is, dan kan je in het derde jaar nog steeds een andere studierichting kiezen. De keuze van de basisoptie is niet bindend naar de tweede graad toe.

Wat hierna?

Na het tweede jaar A ligt er een brede waaier aan studiekeuzes voor jou open in de tweede graad. In onze school kan je in de dubbele finaliteit kiezen voor de volgende studierichtingen: Bedrijf & Organisatie, Elektrotechnieken of Maatschappij & Welzijn.