Sociale & Technische Wetenschappen

Korte inhoud studierichting

In de derde graad STW werken we verder rond de drie basispijlers van deze studierichting: natuurwetenschappen, sociale wetenschappen en integrale opdrachten.

In het laatste jaar maken de leerlingen eveneens een geïntegreerde proef (GIP). Dit doen ze onder begeleiding van de leerkrachten integrale opdrachten. De leerlingen worden uitgedaagd om een wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Hier hoort een literatuuronderzoek en een eigen onderzoek bij. Op het einde van het schooljaar wordt de GIP voorgesteld aan een interne en externe jury.

Sociale en Technische Wetenschappen is een doorstudeerrichting. Dit wil zeggen dat je in deze studierichting voorbereid wordt om verder te studeren in het hoger onderwijs.

Onze oudleerlingen studeerden met succes verder in de volgende professionele bacheloropleidingen: professionele bachelor voedings en dieetleer, biomedische laboratoriumtechnologie, verpleegkunde, vroedkunde, mondzorg, kleuteronderwijs, lager onderwijs, secundair onderwijs, orthopedagogie, pedagogie van het jonge kind, sociaal werk, sociale readaptatiewetenschappen, hotelmanagement, eventmanagement, communicatiemanagement, …

Ben je communicatief, sociaal en leergierig? Heb je een ernstige en zelfstandige studiehouding? Heb je interesse voor voeding en toegepaste (sociale en natuur-) wetenschappen? Ben je creatief en werk je graag in team? Dan is deze studierichting echt iets voor jou!

Overzicht vakken en aantal lesuren