Boeken & laptops

Boeken

Vanaf het schooljaar 2021-2022 kan je je boeken zelf online bestellen via Studieshop.be. Je kan bestellen vanaf 1 juli en best voor 14 juli.

  • Ga naar www.studieshop.be

  • Kies ‘Gito Tervuren’ en de juiste klas

  • Log in of maak een account met het e-mailadres van een ouder

  • Geef de naam van de leerling in

  • Check de boekenlijst en bestel


In je persoonlijk account kan je zelf de bestelling opvolgen. De boeken worden eind augustus op school geleverd, zo staan ze in de eerste week van september klaar om mee naar huis te nemen. Bij vragen kan je contact opnemen met de klantendienst van Studieshop.be via het nummer 09 298 17 17 of via het e-mailadres klantendienst@studieshop.be.


Elke leerling een laptop

Elke leerling van onze school dient te beschikken over zijn/haar eigen GITO laptop. We willen zo de digitale vaardigheden, digitale geletterdheid en computervaardigheden van onze leerlingen verhogen. Deze vaardigheden zijn een troef op de arbeidsmarkt, tijdens de studieloopbaan en in het dagelijkse leven.

Met een eigen laptop kan elke leerling deze vaardigheden voldoende oefenen en ontwikkelen tijdens de lessen, maar ook buiten de schoolcontext. Werken met laptops geeft ook mogelijkheden om te differentiëren, extra oefeningen en/of herhalingsoefeningen aan te bieden, samen te werken, extra ondersteuning te voorzien, …

Hoe?

We verwachten dat elke leerling een laptop aankoopt of huurt via onze externe partner Leermiddel. We kiezen voor één type toestel, het is dus niet toegelaten een privé-toestel te gebruiken. Op die manier kunnen wij op elke laptop de juiste software voorzien die nodig is voor de studierichting. Indien er een probleem is met de laptop, kunnen wij een vervanglaptop voorzien en laten wij hem herstellen. Enkel als er schade is door oneigenlijk gebruik zullen de kosten verhaald worden op de leerling en de ouders.

Wij voorzien op school een performant WIFI-netwerk en voldoende ondersteuning bij problemen.

Kosten en aankoop

U kan ervoor kiezen om de laptop te huren bij Leermiddel of rechtstreeks aan te kopen.

Indien u de laptop huurt, betaalt u gedurende 34 maanden een bedrag van €19/maand en een waarborg van €114. (Deze waarborg wordt gebruikt voor de betaling van het huurgeld van de laatste 6 maanden.)

Indien u de laptop meteen wil aankopen, betaalt u eenmalig €585.

Het bestellen van de laptop, of u nu kiest voor huren of u kiest voor kopen, kan op de onderstaande website, hier vindt u ook meer info over de huur- en verkoopsvoorwaarden: www.leermiddel.be/gito