Boeken & laptops

Boeken

Voor het schooljaar 2020-2021 kan je je boeken zelf online bestellen via De Standaard Boekhandel: https://leerling.schoolboekenservice.com/#!/login


Heb je al een account van vorig schooljaar kan je gewoon inloggen met de juiste gegevens, waarna je je nieuwe klas kan aanduiden en de boeken kan bestellen.


Ben je nieuw in GITO Tervuren? Dan kan je registreren met volgende schoolcode: bRyyyLjLjhuKB2b en nadien je eigen account aanmaken met emailadres en wachtwoord.


Belangrijk is dat je de juiste klas aanduidt en dan verschijnt de boekenlijst. Als je dan alles goed hebt gedaan krijg je een bevestigingsmail en worden je boeken eind augustus op school geleverd. In de eerste week van september zullen ze dan klaarstaan om mee naar huis te nemen.

Elke leerling een laptop

Elke leerling van onze school dient te beschikken over zijn/haar eigen GITO laptop. We willen zo de digitale vaardigheden, digitale geletterdheid en computervaardigheden van onze leerlingen verhogen. Deze vaardigheden zijn een troef op de arbeidsmarkt, tijdens de studieloopbaan en in het dagelijkse leven.

Met een eigen laptop kan elke leerling deze vaardigheden voldoende oefenen en ontwikkelen tijdens de lessen, maar ook buiten de schoolcontext. Werken met laptops geeft ook mogelijkheden om te differentiëren, extra oefeningen en/of herhalingsoefeningen aan te bieden, samen te werken, extra ondersteuning te voorzien, …

Hoe?

We verwachten dat elke leerling een laptop aankoopt of huurt via onze externe partner Leermiddel. We kiezen voor één type toestel, het is dus niet toegelaten een privé-toestel te gebruiken. Op die manier kunnen wij op elke laptop de juiste software voorzien die nodig is voor de studierichting. Indien er een probleem is met de laptop, kunnen wij een vervanglaptop voorzien en laten wij hem herstellen. Enkel als er schade is door oneigenlijk gebruik zullen de kosten verhaald worden op de leerling en de ouders.

Wij voorzien op school een performant WIFI-netwerk en voldoende ondersteuning bij problemen.

Kosten en aankoop

U kan ervoor kiezen om de laptop te huren bij Leermiddel of rechtstreeks aan te kopen.

Indien u de laptop huurt, betaalt u gedurende 34 maanden een bedrag van €19/maand en een waarborg van €114. (Deze waarborg wordt gebruikt voor de betaling van het huurgeld van de laatste 6 maanden.)

Indien u de laptop meteen wil aankopen, betaalt u eenmalig €585.

Het bestellen van de laptop, of u nu kiest voor huren of u kiest voor kopen, kan op de onderstaande website, hier vindt u ook meer info over de huur- en verkoopsvoorwaarden: www.leermiddel.be/gito