Wedstrijden

KANGOEROEWEDSTRIJD

Onze kangoeroeplakkaat toont onze jaarlijkse deelname aan de Kangoeroewedstrijd, een wiskunde olympiade die gehouden wordt in 70 landen bij 6 miljoen leerlingen wereldwijd. De tweedejaars nemen in maart deel aan de Wallabie-editie.

De leerlingen lossen 24 leuke reken-, denk- en puzzelvraagjes op waarvoor ze 75 minuten de tijd krijgen. Kangoeroe laat hun ervaren dat wiskunde op elk niveau heel leuk en uitdagend kan zijn. Even hun hersenactiviteit opdrijven voor een aantrekkelijke reken- of denkpuzzel is best gezond en een prima belevenis. Bovendien valt iedere deelnemende leerling in de prijzen!

Meer informatie vindt u op https://www.kangoeroe.org/kangoeroe/


STEM OLYMPIADE

Niet alleen in België, maar in heel Europa zijn er heel wat technologische en wetenschappelijke knelpuntberoepen. Jongeren met een technologische bagage hebben een veelbelovende toekomst. Als maatschappij staan we voor heel wat uitdagingen op het vlak van leefmilieu, mobiliteit, gezondheidszorg,… Deze jongeren kunnen bijdragen aan de zoektocht naar innovatieve oplossingen.

Door deel te nemen aan de Vlaamse STEM Olympiade willen we jongeren hun technologisch talent laten ontdekken en stimuleren om een hogere opleiding in de technologie te volgen.

Tijdens de voorronde krijgen de leerlingen een reeks uitdagende meerkeuzevragen voorgeschoteld. De meerkeuzevragen komen uit verschillende domeinen die te linken zijn met technologie. In de vragen wordt er gepolst naar het technologisch inzicht van de jongeren, meer dan naar vakkennis. De domeinen die aan bod komen zijn biotechnologie, bouw, chemie, elektriciteit, elektronica, informatica, mechanica en technisch tekenen; voor elk wat wils. Natuurlijk wordt iedere deelnemer beloond.

Meer informatie vindt u op https://www.technologieolympiade.be/vso/


OLYFRAN

Door onze deelname aan Olyfran (de Vlaamse Olympiade van het Frans) willen we onze leerlingen motiveren om Frans te leren. De leerlingen krijgen op deze manier de kans om hun kennis van het Frans als vreemde taal te meten met de rest van Vlaanderen. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Vlaamse universiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Voor onze school nemen de leerlingen van de derde graad TSO en BSO deel. De mooie prijzen, zoals bijvoorbeeld een taalvakantie, e-readers, filmtickets, Interrail traintickets,… vormen een extra stimulans voor de leerlingen om hun beste beentje voor te zetten en het te schoppen tot Toplaureaat!

Meer informatie vindt u op https://www.uhasselt.be/Olyfran