SODA+

SODA staat voor stiptheid, orde, discipline en attitude. Onze leerlingen van het 3de tot en met het 7de jaar kunnen elk jaar een SODA-attest behalen.

Het SODA-project is het grootste onderwijsproject in Vlaanderen dat leerlingen motiveert om efficiënter te werken aan professionele attitudes. Vzw SODA+ is er op gericht leerlingen terug naar de les te laten komen met een positieve houding. Daarnaast heeft vzw SODA+ tot doel om leerlingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt, waar een professionele attitude essentieel is.

Leerlingen die een correcte stiptheid, orde, discipline en een professionele attitude hebben kunnen op het einde van het schooljaar een SODA-attest behalen. Als school vinden we het belangrijk dat onze leerlingen deze vaardigheden beheersen. Ook omdat werkgevers hiernaar op zoek gaan. Met een SODA-attest kan je deze vaardigheden aantonen waardoor je meer kans maakt op weekendwerk, stages, (vakantie)jobs en voltijdse jobs.

Je vindt alle informatie hierover op https://sodaplus.be/nl-be/leerlingen/jobs

Voor de leerlingen die een SODA-attest behalen organiseren we op het einde van het schooljaar een plechtige uitreiking en een verrassingsuitstap.

Voor meer informatie over SODA+ kan u terecht op de website. Voor het SODA-project binnen onze school, kan u contact opnemen met Inge Dumortier of Evy Trappeniers (02 766 53 62 of secretariaat@gito-tervuren.be).

SODA+ verwenmoment schooljaar 2020-2021

De leerlingen die hun SODA-attest behaalden werden ook dit jaar in de bloemetjes gezet. Dit schooljaar echter bleven we binnen de muren van onze eigen school. In het SODA-team zitten ware keukenprinsessen die een heerlijke spaghetti bereidden met een gezellige lunch als gevolg. Hmm!