Projecten

Interesse in al onze avonturen? Je kan ons ook vinden op op Instagram (@gitotervuren) of Facebook (Gito Tervuren) !

GITO Herfst Take Away 2021

In de herfst van het jaar 2021 riep ons team de eerste editie van de GITO Herfst Take Away in het leven.

Er werd hard gezwoegd en gewerkt, het hele GITO-team deed mee.

De grote opkomst zorgde voor een mooie opbrengst. Dit allemaal ten voordele van activiteiten en uitstappen voor onze leerlingen in 2022!


Dank u, lieve collega's, voor de enthousiaste inzet die jullie toonden.


Dank u, mevr. Stoefs & mevr. Vandervelde, jullie initiatief was een GROOT SUCCES!

Project Welzijn 1ste graad B-stroom december 2021Receptie voor de leerkrachten

Op vrijdag 17 september 2021 werden enkele leerkrachten verblijd door de leerlingen van 3ZW met een verrassingslunch. De ideale gelegenheid om eens bij te kletsen en van elkaars gezelschap te genieten. Bedankt lieve leerlingen, "eten 10/10" ,"sfeer en gezelligheid 20/10"!

Fietsenworkshop tweedejaars september 2021

Ter voorbereiding van de fietstweedaagse kregen de leerlingen van het 2de jaar op maandag 6 september verschillende "fietsenworkshops". Verkeersquiz, fietsenparcours, een ritje op de baan onder politiebegeleiding en zelfs het repareren van een fietsband stond op het programma.

Geïntegreerde Proef 7IE juni 2021

Als eindwerk combineerden de leerlingen van het 7de jaar bordbouw, PLC, pneumatica en elektropneumatica tot 1 geheel. Onder het strenge oog van meneer Boon maakten de heren enkele mooie projecten waar.

Pick & Place
Jarne & Kai

Telescoopkraan
Theo & Jil

Verkeerslichten
Jelle & Wouter

Lift
Ayoub & Tommy


Kangoeroewedstrijd 2021

In maart ging de kangoeroewedstrijd door, de wereldwijde reken-, denk- en puzzelwedstrijd. De leerlingen mochten hun prijzen in ontvangst nemen. Maar liefst 6 van onze leerlingen behoorden tot de TOP 100 van Vlaanderen. Proficiat!

Workshop Verkeer

De leerlingen van het 2de jaar konden zich uitleven tijdens een workshop rond het thema verkeer. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd: banden repareren, enkele parcours met trialbikes, een verkeersquiz en een leuke fietstocht onder begeleiding van de politie.


Responsible Young Drivers

Gito Tervuren mocht 3 vrijwilligers van Responsible Young Drives ontvangen. Aan de hand van een presentatie en een simulatie ondervonden de leerlingen op een interactieve manier dat alcohol, drugs en het gebruik van de gsm niet thuishoren in het verkeer.Chatsessies eerstejaars

Onze leerlingen van 1A en 1B hebben zich ingezet tijdens de Q&A voor de kinderen van het 6de leerjaar in de omliggende scholen. Mevrouw De Clercq organiseerde een live videochat waarin alle vragen beantwoord werden!


Elektrische Motor

Enkele leerlingen van 6EI gingen voor het maken van hun GIP een uitdagend project aan. Resultaat: een elektrische motor met bijhorende laadpaal op zonne-energie en een trotse klastitularis meneer Boon.

Spelenderwijs leren

Onze leerlingen van 2B2 en 2B3 oefenden hun kennis van de bedrijfssectoren aan de hand van een leuk dominospel!

Project “Ooievaar”

Met veel trots stellen onze leerlingen van 2A STEM hun project "Ooievaar" voor. Een project rond de begrippen zwaartepunt, zwaartelijn en evenwicht. Onder begeleiding van meneer Rooms maakten zij speciaal voor mevrouw Mathues en mevrouw Moreels deze mooie ooievaar. Ook de foto's en dit filmpje maakten de leerlingen helemaal zelf.


In de bloemetjes

In de les expressie lieten de leerlingen van 7TBZ zich van hun meest creatieve kant zien. Zij maakten onder begeleiding van mevrouw Kiebooms enkele mooie bloemstukken.


Schoonheid op beeld

Tijdens de lesuren integrale opdrachten gingen de leerlingen van de 3de graad STW samen op pad. Ze ontpopten zich tot ware fotografen en modellen. Niet veel later volgde in de gangen en lokalen van onze school een tentoonstelling rond het thema “Schoonheid op beeld”.

Kookproject

De leerlingen van 6STW deden in de les integrale opdrachten hun uiterste best een heerlijke maaltijd te bereiden voor de leerlingen van het 2de jaar. Dat was smullen!


Leerlingen directeur

Op 10 september 2020 werden de leerlingen van 3HA, 4KA, 5HA en 5KA onder begeleiding van meneer Rob Frederix van Topteam even directeur van hun eigen bedrijf. Hun doel: een zo groot mogelijke winst zien te verwezenlijken.


Welkom eerstejaars

De leerlingen van 6STW bezorgden onze eerstejaars een warm welkom op 1 september 2020. Toffe spelletjes om elkaar wat beter te leren kennen, verkennen van het schoolgebouw en een receptie met lekkere hapjes als afsluiter!