Elke leerling een laptop

We werken op school met een laptop voor elke leerling. De laptops worden op school functioneel gebruikt en mogen ook thuis gebruikt worden.

Waarom?

We willen de digitale vaardigheden, digitale geletterdheid en computervaardigheden van onze leerlingen verhogen. Deze vaardigheden zijn een troef op de arbeidsmarkt en in het dagelijkse leven. Met een eigen laptop kan elke leerling deze vaardigheden voldoende oefenen en ontwikkelen tijdens de lessen, maar ook buiten de schoolcontext. Werken met laptops geeft ook mogelijkheden om te differentiëren, extra oefeningen en/of , herhalingsoefeningen aan te bieden, samen te werken, extra ondersteuning te voorzien, …

Hoe?

Elke leerling is verplicht om een laptop aan te kopen of te leasen via de school. We kiezen voor één toestel, de leerlingen mogen dus niet met een eigen laptop naar school komen. Op die manier kunnen wij op elke laptop de juiste software voorzien die nodig is voor de studierichting. Indien er zich met de laptop een probleem voordoet, kunnen wij een vervanglaptop voorzien en laten wij hem herstellen. Enkel als er schade is door oneigenlijk gebruik zullen de kosten verhaald worden op de leerling en de ouders.

Wij voorzien op school een performant WIFI-netwerk en voldoende ondersteuning bij problemen.

Kosten en aankoop

Alle informatie over de aankoopmogelijkheden, het toestel en de kosten kan je vinden op de website van Leermiddel.