Eerste graad
Tweede leerjaar A

In de 1ste graad gaat een groot deel van de 32 lesuren naar de basisvorming. In 2A gaat het om 25 u. Je krijgt een brede vorming via uiteenlopende vakken of projecten. De meeste vakken van het 1ste jaar komen ook aan bod in het 2de jaar. Als je nog geen Engels kreeg in het 1ste jaar, start je ermee in het 2de jaar.
Naast de basisvorming is er 2 u differentiatie. Je krijgt extra ondersteuning als dat nodig is en bijkomende uitdagingen indien mogelijk.
In het 2de jaar kies je nog geen studierichting maar een basisoptie. Via de vakken van de basisoptie maak je kennis met een studiedomein. In 2A besteedt men 5 u per week aan de basisoptie.

Heb je aanleg voor talen? Ben je geïnteresseerd in het handelsleven? Werk je graag met de computer? Dan ben je in de richting Economie & organisatie (2A ECOR) zeker aan het goede adres.

Werk je graag met anderen? Ben je praktisch ingesteld? Ben je een creatieve duizendpoot? Dan is de studierichting Maatschappij & welzijn (2A MAWE) misschien wel iets voor jou.

Heb je een neus voor het oplossen van praktische, technische en wiskundige problemen? Ben je geboeid door de wereld van techniek en volg je de technische evolutie? Dan verwelkomen we je graag in de studierichting Stem-technieken (2A STEM). Binnen deze studierichting bieden wij het pakket Mechanica-elektriciteit aan.

 

Aardrijkskunde
Natuurwetenschappen
Engels
Frans
Geschiedenis
Godsdienst/Niet-confessionele zedenleer
Lichamelijke opvoeding
Muzikale opvoeding
Beeld
Techniek
Nederlands
Wiskunde

Economie & organisatie

Maatschappij & welzijn

Stem-technieken

Remediëring/verdieping wiskunde
Remediëring Nederlands/Frans

Totaal

1
1
2
3
2
2
2
1
1
1
4
4

5

5

5

1
1

32